Algemeen

Binnen de KNHS valt onze verenging binnen Kring 5. Dit is het gebied rond de rivier de Maas en de Noord. In totaal zijn er zeven kringen in Zuid-Holland. De wedstrijden worden op het terrein van RSV De Hoge Devel georganiseerd.

Commissie

De KNHS-commissie van RSV De Hoge Devel wordt geleid door een groep enthousiaste vrijwilligers. Elke maand streven zij ernaar om de wedstrijd vlekkeloos te laten verlopen. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die ons op de wedstrijden willen ondersteunen. Vind jij dit leuk om een keer te doen of misschien wel elke maand, mail ons dan via knhs@rsvdehogedevel.nl .

Voor een overzicht van de commissieleden wordt verwezen naar de pagina Aanspreekpunten Commissies.

Wedstrijden

De wedstrijden die worden gehouden bij RSV de Hoge Devel zijn te vinden op startlijsten en in de kalender. Wij organiseren in principe elke laatste zondag van de maand een wedstrijd, met uitzondering van de maanden juli en augustus. Soms wordt ook op zaterdagavond al begonnen en het laatste weekend in september wordt traditiegetrouw de Munnikendevel Cup verreden over beide dagen.

Voor de basissportwedstrijden geldt onze eigen inschrijvingsprocedure. De wedstrijden zijn opengesteld voor pony- en paardenstartkaarthouders.

BASISSPORTRUITERS LET OP: Er kan nog niet digitaal worden ingeschreven. Inschrijving op volgorde van binnenkomst van de inschrijfformulieren.

Naast de reguliere wedstrijden, doet RSV de Hoge Devel ook elk jaar mee met een tweetal wedstrijden die speciaal voor teams van verenigingen worden georganiseerd. Dit zijn de Herfstmeeting en de CHIO Zuid-Holland Cup. Om onderdeel van deze teams uit te maken, moeten onze leden zich via een aantal wedstrijden selecteren. Hoe een en andere in zijn werk gaat, vind je op de pagina Teams.

Wedstrijdkalender

De wedstrijden zijn opgenomen in de kalender. De wedstrijden van de verenigingen uit onze kring, waaronder de selectiewedstrijden, zijn terug te vinden op de website van kring 5.

De data van de selectiewedstrijden voor het indoorseizoen zijn bekend. Om je te kunnen selecteren voor de regiokampioenschappen moet je aan minimaal twee selectiewedstrijden meedoen.
B t/m M1

 • 14-11-2015 De Develruiters
 • 29-11-2015 RSV de Hoge Devel
 • 6-12-2015 St. Joris
 • 19-12-2015 PSV Sliedrecht

M2 t/m ZZL

 • 21-11-2015 RV Beyaert
 • 29-11-2015 Hippisch Centrum Dordrecht
 • 12-12-2015 De Watertoren

 

Inschrijvingsprocedure en reglement

Hieronder worden een aantal algemene regels weergegeven die van toepassing zijn voor de wedstrijden van onze vereniging:

 • De wedstrijden zijn opengesteld voor combinaties met een KNHS startkaart
 • Vanaf de 1e van de maand voorafgaand aan de maand waarin de wedstrijd wordt gehouden, is inschrijven mogelijk per mail. Zie ook www.startlijsten.nl
 • Inschrijving is pas definitief als er een KNHS inschrijfformulier is ontvangen en u van ons persoonlijk een bevestiging heeft gekregen. De automatische beantwoording is dus geen definitieve inschrijving.
 • Afmelden voor een wedstrijd kan per mail tot 2 weken voor de wedstrijd. Daarna is te allen tijde het inschrijfgeld verschuldigd conform het reglement van de KNHS.
 • Het weekend voorafgaand aan de wedstrijd wordt de ‘voorlopige’ startlijst geplaatst en op vrijdag voor de wedstrijd wordt de ‘definitieve’ startlijst geplaatst op www.startlijsten.nl