top of page

WELZIJN

Het welzijn van onze paarden en pony's staat bij ons bovenaan.
Iedere week is onze hoefsmid aanwezig om de paarden en pony's te bekappen of beslaan.
Jaarlijks komt de paardentandarts langs om alle gebitten te controleren en, indien nodig, te corrigeren. Ook staan wij in nauw contact met onze dierenartsen en hoefsmid.

Ook de zadels en hoofdstellen worden regelmatig gecontroleerd of alles nog comfortabel is voor onze paarden en pony's. Vanaf 1 mei verblijven onze paarden en pony's regelmatig op onze aangrenzende weides.
In het zomerseizoen hebben zij ook een aantal weken vakantie op een andere plek. 

 

Zodra een van onze pony's of paarden een bepaalde leeftijd halen proberen wij ze nog een mooie oude dag te geven bij Stichting manegepaardenpensioenfonds. Mocht een paard of een pony een blessure hebben en niet meer inzetbaar is in de lessen, maar nog wel een pijnvrij en mooi leven kan hebben, dan doen we er alles aan om het paard of pony bij deze Stichting onder te brengen. Om dit mogelijk te maken zijn wij afhankelijk van mensen die maandelijks een donatie willen doen voor dit paard/ pony. 
Ook verkopen wij 2e hands ruitersport artikelen en leuke foto's en sleutelhangers, waarvan de opbrengst ook ten goede komt voor de "oudjes".

DEZE PAARDEN EN PONY'S GENIETEN NU VAN HUN PENSIOEN

bottom of page