top of page

MANEGELESSEN

Bij onze vereniging kunt u terecht voor pensionstalling en manegelessen op pony’s en paarden. Het terrein is heel ruim opgezet en alle manegepony’s en -paarden hebben een eigen ruime en frisse box.
Vanuit de fraai aangeklede kantine is er ruim zicht op de twee rijhallen. Onze moderne keuken levert diverse heerlijke snacks af. De dorstige mens wordt verzorgd via onze ruim opgezette bar.

Op onze manege werken wij uitsluitend met gediplomeerde instructeurs. Deze enthousiaste instructeurs staan klaar voor u om u de kneepjes van het paardrijden te leren. Of u nu een beginnende ruiter bent of op hoger niveau rijdt. Ook voor privélessen kunt u bij ze terecht.
De manegelessen zijn zeer gevarieerd zo ook onze manegepaarden en manegepony's. Voor iedereen is er wel een geschikt paard of pony te vinden om heerlijk mee te rijden.
 

Als vereniging zijn wij aangesloten bij de KNHS en de FNRS. 

KNHS staat voor Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Zij zijn de overkoepelende paardensportbond in Nederland. De KNHS wil dat jij samen met je paard met plezier kunt paardrijden. Daarbij zijn paardenwelzijn, veiligheid en integriteit van de sport onze belangrijkste speerpunten.


 

FNRS staat voor de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra.

Wij zijn aangesloten bij branchevereniging FNRS omdat wij hiermee gesteund worden met advies, collectieve voordelen en concrete producten bij onze professionele bedrijfsvoering. De FNRS zorgt er in Nederland voor dat belangen van hippische ondernemers, met een bedrijf zoals die van ons, behartigt worden.

Met ons FNRS-lidmaatschap voldoen wij aan de minimale eisen voor kwaliteit, veiligheid en welzijn van mens en paard op ons bedrijf. Hierdoor kun jij erop vertrouwen dat wij onze zaken goed voor elkaar hebben.

Kwaliteit

De kwaliteit op ons bedrijf wordt gewaarborgd door een regelmatige kwaliteitskeuring. Hierbij wordt gecontroleerd of wij de juiste papieren bezitten om wet- en regelgeving na te leven. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt er gekeken of het op ons bedrijf schoon, netjes en comfortabel is voor iedereen. Daarnaast zijn onze instructeurs allemaal in het bezit van een diploma om les te mogen geven.

Veiligheid

Veiligheid voor mens en dier vinden wij het allerbelangrijkste. Als lid van de FNRS kunnen wij aantonen te voldoen aan strenge veiligheidseisen. FNRS werkt daarvoor samen met de Stichting Veilige Paardensport. Op deze manier kan jij op een veilige manier bij ons (leren) paardrijden. Het bewijs voor het voldoen aan deze veiligheidseisen herken je aan het blauwe FNRS-bord en het oranje-witte bord van de Stichting Veilige Paardensport.

Welzijn

Gezonde en gelukkige paarden zijn de basis voor ons bedrijf. Het werken met dieren brengt verantwoordelijkheden met zich mee, zeker nu paardenwelzijn in de paardenwereld steeds meer aandacht krijgt. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt daarom extra op welzijn gelet. Hierbij wordt gekeken naar voermanagement, de gezondheidstoestand van onze paarden, het stalklimaat, de mogelijkheden tot contact met andere paarden, weidebeheer en vrije beweging.

Samenwerking FNRS-KNHS

Doordat de FNRS samenwerkt met de sportbond, de Koninklijke Hippische Sportfederatie (KNHS), worden onze leden ook lid van de KNHS. Door deze samenwerking ben je aanvullend verzekerd via een collectieve ongevallenverzekering. Ook kan je deelnemen aan F-proeven en de bronzen en zilveren ruiteropleidingen van de KNHS. Daarnaast ontvang je twee keer per jaar het magazine Paard&Sport en krijg je interessante ledenkorting op ruitersportartikelen en evenementen. Onze jongste leden t/m 12 jaar ontvangen twee keer per jaar het magazine Bixie&Friends op de deurmat.

 

Goed geregeld door lidmaatschap FNRS

Doordat wij lid zijn van de FNRS kunt u er van op aan dat bovenstaande punten bij ons goed geregeld zijn. Zo zorgen wij er samen met ruim 400 hippische ondernemers voor dat de kwaliteit van hippische bedrijven in de sector hoog is.

 

Stichting Veilige Paardensport is in 2002 is gestart met het invoeren van het veiligheidscertificaat; hét teken dat een accommodatie voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport.

Het veiligheidscertificaat is in eerste instantie ontwikkeld als certificaat voor maneges. Inmiddels heeft het zich ontwikkeld tot een certificaat voor álle hippische accommodaties. Op dit moment zijn er circa 1100 maneges, pensionstallen, verenigingsaccommodaties, trainingsstallen en andere hippische accommodaties in Nederland voorzien van een veiligheidscertificaat. Dit houdt in dat deze accommodaties voldoen aan de eisen van Stichting Veilige Paardensport en goedgekeurd zijn door een inspecteur van de Stichting Veilige Paardensport. Het certificaat stelt eisen aan bouwtechnische aspecten van een accommodatie, zoals hoogte van de rijbaan en breedte van de in- en doorgangen. Andere voorbeelden van de eisen zijn verplichting van het rijden met een veiligheidshelm, gediplomeerde instructeurs, onderhoud aan het harnachement, het hebben van een vlucht- en calamiteitenplan en afgeschermde stap- en trainingsmolens.

In de Nederlandse sportsector is het veiligheidscertificaat inmiddels een bekend en gewaardeerd begrip. Zo is het certificaat een van de voorwaarden om lid te kunnen zijn van de FNRS en KNHS. Verenigingen zijn verplicht hun activiteiten te organiseren op een accommodatie met een veiligheidscertificaat

bottom of page