Zitcompetitie voorronde

Op 19 maart was de voorronde van de zitcompetitie op onze manege. Per categorie kunnen we drie ruiters meenemen naar de regiofinale, op 18 juni bij manege Oostmoer in Stad aan ’t Haringvliet.
Zoals altijd organiseerde Debby de wedstrijd en las de proeven voor, Mirjam zette bij het losrijden nog even de puntjes op de i. Beide dames gaan in juni ook mee naar de regiofinale en misschien ook wel begin september naar de kwartfinale (?) en naar de halve/hele finale (?) op horse-event (!).

De jury nam voor de prijsuitreiking nog even het woord. Ze vertelde o.a. dat het belangrijk was voor je algehele balans om een goede rompcontrole te hebben, waarbij het trainen van de buik- en rugspieren veel effect kan hebben.

Daarnaast was ze erg te spreken over het niveau van de ruiters en over de diervriendelijkheid waarmee we op onze manege rijden. Altijd fijn om te horen!


In de categorie 1 (10-12 jarigen) startten 7 ruiters waarvan deze ruiters door zijn:
3e. Mandy Smallegange, 2e.  Anna vd Leeden en 1e. Danique Lem

In de categorie 2 (12-18 jarigen, nog geen F8) gingen ook 7 ruiters van start, deze ruiters zijn door naar de regiofinale:
3e. Demi Suiker,  2e. Lisa Stolk en 1e. Cheyenne Smit

In de categorie 3 (12-18 jarigen met F8 of hoger) reden 8 ruiters de proef, deze 3 ruiters zien we in de volgende ronde:
3e. Sharon Udo, 2e. Lisa Stormezand en 1e. Anne-Moon Toen

En in de 4e categorie, (18+) zien we de volgende ruiters terug in de regiofinale:
3e. Laura Schaberg, 2e. Aure Lampe en 1e. Kimberly Scheurwater 

Per categorie zijn op de regiofinale ongeveer 20-25 ruiters waarvan er 4 doorgaan naar de kwartfinales. Ook worden de punten van de beste 8 ruiters per manege opgeteld om de titel regionale “Best-zittend ruitersportcentrum” te kunnen uitreiken. Wij wonnen die prijs in 2015 op een haar na.

Komen jullie onze 12 geselecteerde ruiters aanmoedigen in Zeeland op 18 juni?