Ames Munnikendevelcup

De Munnikendevelcup, kortweg MDC, is een tweedaagse dressuurwedstrijd die jaarlijks door RSV De Hoge Devel in Zwijndrecht wordt georganiseerd. Zaterdag 26 en zondag 27 september staat het hippische complex aan de Munnikensteeg volledig in het teken van de MDC 2015, een traditie in de paardensport in en rondom Zuid-Holland. Nieuw is dat Ames Autobedrijven dit jaar als hoofdsponsor optreedt van dit vooraanstaande dressuurevenement dat regionale bekendheid geniet.

Ames is een toonaangevende naam als dealer van verschillende automerken en leverancier van mobiliteitsoplossingen. Haar maatschappelijke betrokkenheid toont Ames door het steunen van goede doelen op gebied van gezondheid, voeding, jeugd en sport. De bereidheid van Ames om als hoofdsponsor op te treden van de MDC is verheugend en onderstreept de overeenkomsten tussen auto en dressuurpaard: PK’s, elegantie, uitstraling en prestatie. Dit jaar heet de MDC dan ook de Ames Munnikendevelcup (AMDC).

Naast de jaarlijkse dressuur tweedaagse worden ook de Kringkampioenschappen ter afsluiting van Kring 5 verreden waardoor een gevarieerd programma ontstaat met paarden, pony’s en ruiters van uiteenlopende niveaus beginnend bij B t/m ZZ-licht, het hoogste niveau van de basissport. De zondag wordt afgesloten met het paradepaardje van de dressuur: de kür op muziek.

De inzet van de competitie is de moeite waard. Zo worden de clubkampioen en de tien beste ruiters van RSV De Hoge Devel over het afgelopen jaar bekend gemaakt.

De Ames Munnikendevelcup kent een sterke aantrekkingskracht  binnen de regio en vanuit de omliggende provincies, met name Brabant.  Dat bleek uit de talrijke inschrijvingen die in kort tijdsbestek konden worden geregistreerd. Leden van RSV De Hoge Devel en van Kring 5 kunnen als eersten inschrijven; later is de inschrijving ook opengesteld voor deelnemers daarbuiten.

De aanwezigheid van trouwe en enthousiaste toeschouwers vormen een extra stimulans om naar allerbeste kunnen te presteren.

De wedstrijd is royaal gedoteerd met aantrekkelijke prijzen door diverse sponsors beschikbaar gesteld. Zo zijn er wisselbekers, staldekens maar ook toegangskaarten voor Jumping Amsterdam en privélessen door professionele instructeurs te winnen. Ook de locale middenstand laat zich niet onbetuigd door het ter beschikking stellen van cadeaubonnen en het sponsoren in natura van gezonde voeding voor verkoop tijdens het evenement aan de bar.