Mededeling bestuur – Corona 27 maart

Beste ruiter,

De ingrijpende maatregelen van de regering om de uitbraak van het coronavirus zoveel mogelijk in te perken hebben grote consequenties voor ons allemaal. Wij zijn op last van het kabinet sinds 15 maart 2020 genoodzaakt onze accommodatie te sluiten en de lessen te stoppen. Dit duurt in ieder geval tot 6 april 2020. Een zeer vervelende situatie, maar de gezondheid van de hele bevolking gaat voor alles.  

Uiteraard moeten onze paarden en pony’s nog wel dagelijks verzorgd worden. Met het hele team van RSV de Hoge Devel zorgen wij ervoor dat zij voldoende beweging en aandacht krijgen.  Het welzijn van de dieren blijft zoals altijd heel belangrijk.

Lesgeld

Door deze onzekere periode maken wij ons wel zorgen over het voortbestaan van de manege. Wij zijn met ons bedrijf afhankelijk van onze lesgelden.

Als onze inkomsten stagneren en de kosten wel doorlopen, zal grote gevolgen hebben voor het welzijn van de dieren en de levensvatbaarheid van ons bedrijf. De kosten voor een hippische accommodatie zijn fors; de dieren moeten een schone stal, iedere dag voldoende eten en uiteraard verzorgd worden en beweging krijgen. We doen ons uiterste best om de kosten laag te houden maar kunnen geen concessies doen als het gaat om de welzijn van onze dieren. Om die reden vragen wij u om in deze crisisperiode de lesgelden te blijven betalen. Daarmee helpt u ons enorm en kunnen we samen door deze moeilijke tijd heen komen. 

Op het moment dat er meer duidelijkheid is over het verloop van de komende maanden komt het bestuur met een reactie omtrent het lesgeld.

Wij hopen op veel begrip en ondersteuning van u. Door ons samen sterk te maken om verspreiding van het virus te voorkomen, hoe eerder iedereen weer kan genieten van onze paarden. Op dit moment kunnen wij nog niet aangeven wanneer de lessen/activiteiten weer worden hervat. Wij houden u hierover op de hoogte.

Met vriendelijk groet,

Jolanda Huijgen & het bestuur.

RSV de Hoge Devel