Twee amazones van de Hoge Devel gooien hoge ogen in de FNRS Zitcompetitie 2015

Een goede, onafhankelijke zit is de basis van het succes van elke ruiter. Dat gegeven heeft de FNRS ertoe gebracht om de FNRS Zitcompetitie te organiseren. In 2015 is alweer de 12 editie gelanceerd van deze landelijke wedstrijd.

De Zitcompetitie start met voorrondes die worden georganiseerd door alle deelnemende ruitersportcentra. Niet minder dan 881 inschrijvingen van manegeruiters werden landelijk genoteerd.
De ruiter met de beste zit kwalificeert zich voor de regiofinales die voor onze regio werd gehouden in Stad aan ’t Haringvliet.
De regiofinales bepalen de best zittende ruiters voor de kwartfinales: 3 van onze ruiters (Nadine Zijderveld, Kimberley Scheurwater en Anne-Moon Toen) werden geselecteerd en mochten in Manege Ravenswaaij aantreden. Zo werd de selectie gevormd voor de halve finales en tenslotte de finale die op één dag werden gereden in Ermelo tijdens HorseEvent.

De deelnemers rijden een speciale zitproef. De jury beoordeelt op onafhankelijke zit, balans en houding van de ruiter, beenligging en handhouding van de ruiter, doelmatigheid van de been- en teugelhulpen en saamhorigheid en harmonie tussen ruiter en paard.
Afhankelijk van leeftijd wordt de strijd aangegaan in vier verschillende categorieën.
Het rijden van onbekende paarden op onbekend terrein maakt het extra moeilijk. Tijdens de finale moet zelfs op twee verschillende paarden worden gereden.

RSV De Hoge Devel is trots op de prestaties van haar deelnemers. In de finale eindigde Nadine Zijderveld in categorie 4 (18 jaar en ouder) met 359.5 punten op de vierde plaats en Kimberley Scheurwater pakte zelfs de eerste plaats in categorie 2 (< f8, 13 t/m 17 jaar) met 376.25 punten.
Onze hartelijke gelukwensen aan Kimberley en Nadine met deze schitterende prestaties en veel plezier met de daarbij behorende prijzen: een picknickrit voor Nadine en voor Kimberley een dag te gast bij de Academie van Imke Schellekens met een privéles door Imke zelf gegeven!