Agnes Romijn en Albert Nap sportvrouw/-man

Verkiezing sportman/-vrouw in gemeente Zwijndrecht krijgt weer hippische glans.

Vrijdag 15 januari koos de Gemeente Zwijndrecht haar sportman en sportvrouw van het jaar. De begeerde titels werden in de wacht gesleept door Agnes Romijn en Albert Nap van Ruitersportvereniging De Hoge Devel, beiden in de discipline breedtesport dressuur.

Naast de twee prijswinnaars, “leverde” De Hoge Devel nog 3 genomineerden: Ashley Brons en Kim Schmid, de winnares van vorig jaar voor dressuur en Arjan van de Watering voor Western. Alleen Turnvereniging O&O wist het aantal van 5 genomineerden te evenaren.

Agnes schitterde door haar prestaties met haar zelf opgeleide Global Star, de pas 4-jarige ruin die al 3 jaar onder haar hoede is. Zo behaalde zij een 4e plaats in het regiokampioenschap van Zuid Holland en plaatste zij zich voor het NK Dressuur waar zij doordrong tot de finale. In een sterk deelnemersveld van maarliefst 60 combinaties, pakte Agnes de 9e plaats.
Als Agnes niet zelf traint dan staat zij in de bak om les te geven, speciaal aan kinderen.
Om haar hippische activiteiten verder te kunnen professionaliseren, startte Agnes afgelopen jaar haar eigen bedrijf, Square A Dressage.
Voor de Hoge Devel is Agnes de vaste waarde bij het leiden van het jaarlijkse en bij de kinderen zo geliefde ponykamp.

Albert doorliep alle klassen van de breedtesport in de discipline dressuur met zijn 8-jarige KWPN ruin Cadfael die nu 2 jaar in zijn bezit is. In korte tijd reed Albert van L (licht) dressuur naar ZZ-licht en de verwachting is dat deze getalenteerde combinatie dit jaar voldoende punten scoort om de overstap te maken naar het ZZ-zwaar van de subtop.
Eerder onderscheidde Albert zich met zijn Fjord Pjôtr die hij opleidde tot ZZ-licht dressuur. Uniek voor dit ras dat zich eigenlijk niet leent voor zo’n hoog niveau dressuur. Pjôtr is daarmee de enige Fjord in Nederland die een voldoende percentage in ZZ-licht heeft behaald.
Albert is verenigingsman in hart en nieren en vanaf zijn 8e te vinden in de stallen van De Hoge Devel.
Hij is de motor in het bestuur en liet de 2-daagse Munniken Devel Cup groeien tot één van de grootste jaarlijkse evenementen in de regio.

Bestuur en leden van De Hoge Devel feliciteren Agnes en Albert met hun verkiezing. Hun succes is het paradepaardje van de hele vereniging!