Happy Athlete Competitie

8 april 2018

De laatste jaren valt het steeds meer op dat een groeiend aantal ruiters zich niet helemaal meer kan vinden in de huidige manier van wedstrijd rijden. Dat zegt niet zozeer iets over de manier van wedstrijd rijden, maar het zegt wel wat over de wensen van deze groep mensen.

Dat is de aanleiding tot het starten van een nieuwe vorm van wedstrijd rijden, waar de ‘’Happy Athlete’’ centraal komt te staan.

Je rijdt op jouw niveau een proef die je zelf in elkaar mag zetten. Er zijn ongeveer 10 vaste onderdelen die in de wedstrijdhouding getoond mogen worden, tussen deze onderdelen door mag je doen wat je wilt. Wil je even lange teugel stappen, over de rug laag en rond rijden, voorwaarts galopperen of halthouden en nageven? Het enige wat wij niet toestaan is de rollkur. Jij bepaalt zelf wat je tussen de verplichte onderdelen in doet en hoe je de volgorde bepaalt. Je hebt maximaal 8 minuten hiervoor. Na het afgroeten ga je naar de jury voor feedback, tips en huiswerk. Er zitten bij deze competitie 2 juryleden. Zij beoordelen voor een derde de verplichte onderdelen, voor een derde de conditie, bespiering, balans en happy athlete gehalte van het paard, en voor een derde het functioneren van de ruiter, de balans, rompstabiliteit en de vriendelijke inwerking.

Startlijst HAC 08-04-2018 (versie 4)

Lees er alles over in
Happy Athlete Competitie RSV De Hoge Devel (word-doc)
– Happy Athlete Competitie RSV De Hoge Devel (pdf)
of kijk op de website.

Inschrijfgeld: € 22,50

Start inschrijvingen:
3 Februari 2018: RSV De Hoge Devel leden
10 Februari 2018: Openbaar voor ruiters van buitenaf

Hoe inschrijven? Ingevuld inschrijfformulier verzenden naar: hac@rsvdehogedevel.nl

inschrijfformulier HAC pdf (downloaden, invullen, opslaan en e-mailen)
Inschrijfformulier HAC excel (downloaden, invullen, opslaan en e-mailen)